Hoe maak je een druppelirrigatie van een plastic fles

Een druppelirrigatie is een kosteneffectieve methode om uw planten water geven. Via een netwerk van simpele buizen en buisleidingen, zorgt de druppelirrigatie er voor dat water langzaam en rechtstreeks naar de wortels van de planten druppelt zonder waterverspilling wat doorgaans gebeurd bij standaard methodes van water geven. De druppelirrigatie zorgt voor een constante aanvoer van water aan uw planten voor een bepaalde periode, zodat u zich niet druk hoeft te maken over droge of verwelkte planten tijdens de hete zomermaanden.

Stap 1

Neem een 2 liter plastic fles waar de dop er nog op zit. Neem de dop en maak er 4 gaatjes in. U kunt de gaatjes maken met een boor of met een kleine spijker en een hamer. plaats vervolgens de dop terug op de fles.

 

 

 

 

 

 

 

 

> Hoe snel je het water wil laten lopen hangt af van het aantal gaten dat je in de dop maakt. Hoe meer gaatjes, hoe sneller het water zal druppelen.
> De grootte van de gaten in heeft ook invloed op de snelheid dat het water door de gaten druppelt.  Zorg er wel voor dat de gaatjes niet te klein worden zodat ze verstopt kunnen raken en er geen water meer door heen kan druppelen.

Stap 2

Haal de onderkant van de fles eraf zodat er een water reservoir ontstaat die je makkelijk kan navullen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 3

Graaf een gat dichtbij de plant of groep met planten wat diep genoeg is dat een derde tot de helft van de plasticfles erin past.
Plaats de fles in het gat met de dop naar beneden. Hou de andere kant ruim boven de grond en zorg ervoor dat deze niet bedekt word met grond.
Druk de grond rondom de fles vervolgens goed aan zodat deze stevig in de grond vast staat en niet kan omvallen. Plaats er eventueel wat keien omheen zodat er geen grond in de fles kan komen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 4

Vul de fles met water en je druppelirrigatie is klaar. Maak er zo veel dat je nodig hebt voor al je planten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tip 1:  Zorg dat je de fles regelmatig bijvult, afhankelijk van de snelheid van het druppelen.
Tip 2: Meng het water met wat plantenvoeding om zo je planten direct via de wortels te voeden.

 Source : wikihow

Geef een reactie

Connect with Facebook

Close
Please support the site
Het laatste Nieuws en de beste Tips snel en makkelijk lezen? Volg ons op Twitter, Facebook of Google+

Twitter

Facebook

Google+